Interior design for a club-café at the Gdańsk Shakespeare Theatre

Interior design for a club-café at the Gdańsk Shakespeare Theatre

  • Interior architect: Marta Koniczuk
  • Design cooperation: Maciej Świtała

Interior design for a club-café at the Gdańsk Shakespeare Theatre. Where a port town runs its „playmachine”, the theatre begins. The interior design was meant as a reference to the technical machinery working behind the scenes as well as to the context of the Renaissance Gdańsk. The design was inspired by the subtle interiors of the dominating box. Ceiling openings were used in order to suspend multiple sets of vertical ropes, visible on every storey throughout the building, bringing to mind the rigging of a theatrical fly system and leading the spectator to the bar and gallery located on the lowest floor. The exhibition space is separated from the bar with a division acting as a screen for projected Shakespearean quotes, setting the main directions within the complex layout of the basement. The sculpted cover of the counter evokes associations with a festive table, set for the arrival of the guests, as well as with heavy Elizabethan fabrics. The details of the ceiling lamps are a reference to the old Gdańsk and its rich industrial and merchant past. The pulleys resemble the cranes at the town's granaries as well as the fly mechanisms used to hoist the stage scenery. The over scaled lamps above the tables were inspired by an Elizabethan crinoline filling a narrow corridor or a townswoman's skirt in one of the alleys of the old Gdańsk.

First Prize at the international “Lighthouse Interior” design competition

Interior design for actors’ lounge at the Gdańsk Shakespeare Theatre

Interior design for Blumlux boutique, high-end jewelry showroom, Blum Building, Indianapolis, US

Interior design for Blumlux boutique, high-end jewelry showroom, Blum Building, Indianapolis, US

Adaptive reuse of a former Indianapolis paint factory for retail and housing functions. The interior design assumed adaptation of a three-storey building for a jewelry showroom and apartments for rent. An exclusive jewelry boutique was created on the base floor of a renovated postindustrial building, a paint factory since 1890. The upper floors were used for apartments for rent. Thanks to investors and artists, the industrial quarter in Indianapolis is coming back to life. The project called for interiors that were simultaneously rustic, industrial, modern and sensitive to the context of the place and its past. The interior design is based on the unique feel of a „live” jeweler's workshop. Old brick walls, exposed wooden ceilings, meticulously crafted window carpentry all posed a perfect base for modern details, that still retained a strong bond with the spirit of the place. The spacious interior is filled with individually designed cabinets, displaying the company's wide range of products. The back rooms were set aside as the workshop of the owner, who is an active art jeweler. During the day the whole interior is filled with the sound of the jeweler's tools, creating an ambiance of an open, living workshop. The studio is separated from the retail space with a half-transparent acrylic pipe division, evoking the days when the old paint mixing machines were in operation. The boutique also contains a small bar for the guests and a comfortable seating zone, where they can leisurely talk with the owner, choosing and ordering their perfect jewelry. The upper storeys contain seven suites for rent. Every apartment is characterized by a slightly different style, while still drawing from the same industrial references. Therefore, one of the suites is equipped with custom-made washbasins resembling a paint funnel found in the former factory, while another boasts a beautiful staircase providing access to the spacious roof.

Projekt wnętrz domu w Kopenhadze, Dania.

Projekt wnętrz domu w Kopenhadze, Dania.

  • archtekt wnętrz: Marta Koniczuk
  • architekt: Christian Zuniga, Salwador

Projekt wnętrz domu jednorodzinnego.

Interior design for an apartment in Gdansk, 90m2.

Interior design for a house in Banino

Interior design for a house in Banino

Banino is a picturesque, beautifully situated town outside Gdańsk, surrounded by forests and open meadows. Location of the house called for the surrounding landscape to infiltrate inside. Therefore, nature became the primary inspiration and leitmotif for the interior's finish. Warm wood, cold stone, a forest vibrant with a play of light and shadow. The hall was discreetly separated from the living room with an inventive division. A light wooden frame was filled with laser-cut shapes of foliage. Individual design of the division resulted in creation of an openwork composition, allowing the shapes of leaves to be projected on the floor under stronger lighting, just like in a forest. The initial layout of the house was changed to a large extent. The shapes of the stairs, the upstairs bedroom and bathroom were modified after a detailed functional analysis – gaining space for wardrobe, not featured in the initial drawings. The main objective of modifications was to create visual axes ending with specific accents. The new layout of the stairs draws the eye upwards, to the curved wall enclosing the main bathroom. The opening in the bathroom wall was filled with narrow rectangles of cut onyx. The semicircular onyx wall is visible from the bathroom as well, and the translucent mineral discreetly allows daylight to pass inside. The shape of the bathroom is complemented by carefully designed furnishings: an originally shaped washbasin, well-fitted sink cabinet and perfectly crafted shower.

Projekt kuchni, Gdynia

Projekt kuchni, Gdynia

Wnętrze prywatne. Projekt wykonawczy z nadzorem w Gdyni.

Projekt sali konferencyjnej

Projekt sali konferencyjnej

Projekt sali konferencyjnej.

Projekt plenerowego baru w Wiedniu, Austria.

Projekt plenerowego baru w Wiedniu, Austria.

Projekt baru na potrzeby festiwalu letniego w Wiedniu.